lunes, 25 de enero de 2010

Partit Popular de Capdepera

Intervenció del portaveu municipal al passat Ple de dia 21 de gener.
ADEQUACIÓ I REHABILITACIÓ D’EDIFICI D’ÚS ESPORTIU “S’ ALZINAR”
Nomes ha tingut que transcorre un mes per demostrar-nos que lo del talant o el conces que el Sr. Gallego va explicar a la seva investidura de Batle nomes era una mera declaració d’intencions. Avui aquest Ple es dedicat única i exclusivament als projectes de Fons Estatal d’Inversions Locals per el 2010. Aquests projectes la veritat es que ha sigut presentats o explicats a tres juntes de portaveus, però en cap cas han sigut consensuades ja que fort i no et moguis aquests projectes ja es trobaven al acord signat entre UCAP-UM i EU-Els Verds per el accés del Sr. Gallego a la batlia el mes passat. Jo com a portaveu del PP puc dir clarament que las dues darreres juntes de portaveus han sobrat ja que no han servit per res de res, ja que no hi ha agut cap assumpte interessant lo únic que ha quedat prou clar es que no hi ha cap interès en discutir las propostes del Partit Popular i això que aquesta vegada nomes n’he presentat una i aquesta no es altra que el adequament i peatonizació del antic camí d’es far, un projecte que nosaltres creiem molt important. El que si mos hem adonat es que las directrius del Equip de Govern (PSOE, UCAP-UM, PSM) i EU-EV segueixen las mateixa ruta que abans de la ruptura d’aquest Equip de Govern i per descomptat que abans del canvi de Batle. Aquestes son la de explotar un nou model turístic que nomes inclou las inversions s’han de fer a Capdepera poble, a las zones turístiques com a Cala Rajada, Cala Agulla, Cala Mesquida o Canyamel res de res. El Exemple es ben clar el primer Pla E el resultat fou Capdepera 3, Cala Rajada 1, la resta 0. Aquest segon Pla E el resultat es mes aclaparador Capdepera 7, la resta del municipi 0. No teniu cap tipus d’interès per dur inversions a Cala Rajada i això es un fet molt greu ja que es el primer nucli urbà amb nombre de vivendes, en nombre de empadronats, en nombre de negocis, en nombre de establiments turístics, en nombre de places hoteleres i a on es crea mes llocs de treball i a on es comencen a detectar un caramull de deficiències i las quals aniran poc a poc augmentant i el mes preocupant es que no es veu cap interès per posar-li remeis. Tampoc hem vist el interès de convocar al Consell d’Entitats Ciutadanes per demanar-los que es el que consideren prioritari per executar amb aquest fondo, per tant per el conces no hi ha interès, no existeix.
Respecta a quest punt encara que es trobi dins el possibles projectes finançats per el FEIL nosaltres no estaiem d’acord ja que xerrem d’un edifici que no pot utilitzar la totalitat del poble per motiu de que s’utilitza exclusivament per el centre escolar S’Alzinar i que si el Ajuntament vol fer qualque utilització sempre es troba amb l’obligació de sol•licitar permís al centre educatiu. Per aquest motiu nosaltres diem que qualsevol despesa que necessiti aquest edifici vagi a càrrec de la Conselleria d’Educació que es el principal usuari d’aquest edifici. Som conscient que necessita una ma de metge però també crec que es no un projecte prioritari i que mes a mes ens trobem amb un projecte que no quadra el seu import i es veu clarament que s’ha fet quadrar ja que no hi ha prou dobler per dur a terme el 7 projectes. El cost exacta de 200.000 € no es prou clar i per tant ens trobem davant un projecte que probablement tindrà un cost superior al que avui es vol aprovar. Per aquest motiu el nostre vot es un NO a aquest projecte.



ADEQUACIÓ I MILLORA DE LES INSTAL•LACIONS ESPORTIVES S’ALZINAR.
Amb aquest mos trobem com l’altre amb un projecte que no està prou clar el cost real, però que si es un espai que pot utilitzar qualsevol persona del municipi, per tant es clar el seu interès per la recuperació d’aquestes instal•lacions tant per els al•lots com per la gent que vol utilitzar el campet de futbet. Aquest cost tant ajustat de 100.000 € demostra una mica d’improvisació i pot tenir un cost real superior del que avui es vol aprovar i això ens crea dubtes però com creiem que es necessari ens abstindrem.
ADEQUACIÓ I MILLORA D’EDIFICI D’ÚS ESPORTIU “ES FIGUERAL”
El PP no aposta per dur a terme aquesta inversió amb el FEIL, nosaltres com ja es sabut apostem que aquesta inversió sigui part de la plica de la explotació de la piscina, una inversió que desprès acabarà siguent propietat de l’Ajuntament i que amb els diners d’aquest projecte i del primer que hem dit que no ja quasi tindríem els diners per el projecte que sol•licitat els dos darrers anys. Per aquest motiu el nostre vot es NO a aquest projecte.
V.- ADEQUACIÓ I MILLORA DE LES INSTAL•LACIONS DEL CENTRE ESPORTIU “ES FIGUERAL”
El títol, d’aquest expedient pareix el no va mes, però aquest pot ajudar a la seva aprovació ja que els pàrkings no es troben inclosos als projectes finançats per el FEIL. Un pàrking es prou necessari per la obertura de la piscina per aquest motiu estaiem d’acord amb la execució del projecte, però tenim un parell de dubtes que ens fan que no recolzem la seva aprovació:
• Els pàrkings son sistemàticament denegats per la aprovació del FEIL.
• No tenim clar que aquest pàrking nomes sigui un rentat de cara i acabi convertir-se amb un altra projecte a curt termini.
Per aquest dos motius ens abstindrem ara be el nostre desig de que es pugui dir endavant aquesta inversió.
XARXA ELÈCTRICA ZONA ESCOLETA CAPDEPERA.
Ens trobem novament amb GESA i com es costum amb aquest Equip de Govern ens apleguem davant el que aquesta empresa disposa i a mes a mes en trobem que ens veiem obligats per la mala redacció del projecte de dotació de serveis d’aquest carrer a on no es va contemplar aquest fet. Però com per el PP la escoleta municipal de Capdepera es prioritària ens abstindrem.
MILLORA EFICIÈNCIA ENERGÈTICA ENLLUMENAT PÚBLIC I CENTRE DE MESURES PER A L’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA AL CENTRE ESPORTIU ES FIGUERAL.
Com ja sabeu estaiem completament d’acord amb aquests dos projectes en cara que del segon no sabem res mes que una mica ja que ha sigut un projecte de darrera hora però per el que ens va contar el Sr. Garau acaptem i apostem per la eficiència energètica que es troba inclosa a la Agenda Local 21. Vull recordar que a l’anterior legislatura nosaltres ja varem començar per el poble de Capdepera i que a l’actual legislatura encara no es via dut a terme cap actuació per seguir el camí començat anteriorment i també vull recordar que tot el que s’havia dut a terme anava al capítol d’inversions del pressuposts normals amb subvencions del govern balear, però el que vull recordar era que aquesta inversió es feia amb els ingressos prevists dintre el pressuposts i que reflexava la serietat d’uns pressuposts ben fets i gestionats. Evidentment recolzem els dos projectes per les mesures d’estalvi que suposarà al futur municipal.
Per tot el que hem exposat abans i principalment davant el nul interès del Batle de no voler consensua els projectes el nostre vot es la de ABSTENCIÓ.

No hay comentarios:

Publicar un comentario