lunes, 1 de agosto de 2011

Discurs contra la moció de censura

JUNTA LOCAL DE CAPDEPERA

En primer lloc, vull agrair a tots els ciutadans que durant aquest breu temps transcorregut com a Batle m'han recolzat i donat ànims en el meu treball com a batle.

Ens trobem en un ple on mitjançant una moció de censura, la batlia i la gestió de Govern passaran a mans del PSOE i UCAP, dos partits amb interessos polítics contraposats als que tan sols els uneix l'objectiu de desbancar al Partit Popular, que no ho oblidem, per tercer cop consecutiu ha estat el partit més votat en aquest municipi.

En general, les mocions de censura les presenta l'oposició quan hi ha una veritable crisi política en l'Equip de Govern o la gestió del mateix resulta sens dubte perjudicial per als ciutadans del municipi. Aquí no es dóna cap de les dues coses i, curiosament, la moció de censura la presenta un grup que SI ha tingut una greu crisi política a les seves files.

Avui deixaré de esser el batle simplement no pels meus desencerts, sinó perquè dos partits entenen que lo verdaderament important no és ser un bon o mal batle o realitzar polítiques que beneficiïn als ciutadans, sinó el que importa es ocupar la cadira de la batlia al preu que sigui, i poder gaudir d’una bona paga, i que jo suposo que d’aquí a un parell de dies ja haurà un bon augment del sou del batle i dels regidors del equip de govern, temps al temps.

Avui deixaré de esser batle per una suposada ingovernabilitat dels òrgans de govern local o per una suposada incapacitat de conformar un equip de govern sòlid i estable. Nomé vull dir que en cap moment hi ha hagut la voluntat, per part dels dos partits que presenten la moció de censura, de recolzar a un batle elegit democràticament ni tan sols de recolzar el govern pactant els assumptes que siguin importants per el municipi.

Evidentment, ho fan pensant en mantenir-se al poder costi el que costi, i evidenciant al mateix temps que no els interessa absolutament res el benestar dels seus veïns, o sortir d'aquesta crisi amb el suport de l'únic partit que actualment té capacitat d'impulsar actuacions que beneficiïn al conjunt dels ciutadans.

La preguntes que tots els ciutadans del municipi es plantegen ara són:

Que si de veritat cal una moció de censura?.

Quins beneficis generarà per als gabellins aquest canvi de govern?.

Quin panorama ens espera davant la greu crisi econòmica per la qual estem travessant?.

La resposta és clara: benefici cap ni un, ja que els dos partits que van a governar ja han demostrat la passada legislatura que la seva gestió ha estat absolutament nefasta, deixant al consistori endeutat per molts d’anys i, el que és pitjor, sense cap suport polític a nivell autonòmic .

Per què, llavors davant d'aquesta situació, UCAP i El PSOE formalitzen aquesta moció de censura?

Es presenta una moció de censura per canviar d’Equip de Govern, però els ciutadans tan sols entenen que canvien les cadires però segueixen els mateixos que ens han portat a la ruïna política i econòmica.

Finalment, i no menys greu, la moció de censura porta implícit un programa de govern.

Quin programa presenten UCAP i el PSOE?, dos partits que en la passada legislatura van portar a aquest municipi a nivells d'endeutament difícilment suportables, que donaren el vistiplau a la regeneració d'un abocador que s'ha demostrat ha sigut un fiasco d'infraestructura, que la joia de la corona com és el nou centre Cap Vermell presenta nombroses deficiències legals i urbanístiques i que no han fet absolutament res per potenciar i fomentar el turisme en una localitat que exclusivament viu d'aquest sector.

UCAP i PSOE, cada vegada més allunyats del sentir dels gabellins i dels seus propis simpatitzants, han llençat un desafiament llançant-se al precipici amb l’únic propòsit de rifar la vara de comandament de la batlia com si de trilers polítics es tractés.

No poden dir al seu favor que la suma dels vots i de regidors dels dos partits els donen el dret de governar. En bona lògica això es així però el que veritablement importa als ciutadans és conèixer si aquesta suma de vots els permetrà també pujar els impostos de la forma tan brutal com ho van fer la darrera legislatura o si aquesta suma de regidors moralment els faculta per seguir endeutant a una població cansada de pagar impostos sense obtenir contraprestacions beneficioses per el municipi.

En democràcia, el que veritablement hauria d’importar és la bona gestió dels bens públics, no exclusivament la suma dels vots.

Aquí a Capdepera, lamentablement, succeeix tot el contrari. Hem patit una legislatura molt convulsa, amb decisions polítiques i econòmiques absolutament nefastes i, el que es pitjor, sense un programa de govern ben definit que aporti solucions als gravíssims problemes que pateix el municipi.

Els ciutadans de Capdepera no es mereixen l'espectacle que estem donant els polítics. Els puc assegurar que aquesta moció de censura, mal que a alguns els pesi, tan sols ha contribuït a augmentar el nivell de malestar i la poca valoració que es té dels representants polítics en aquest poble.

Avui deixo de esser Batle i jo i el meu equip de govern lamentam no haver obtingut la confiança de tots el gabellins per realitzar una acció de govern encaminada a potenciar, dinamitzar i fomentar el teixit productiu d’aquest municipi, actualment per enterra.

El PP, sempre estarà a favor de pactes que contribueixin a executar actuacions i que l'única finalitat sigui la de beneficiar els ciutadans gabellins, per això mai no entendre una moció de censura que només es presenta per les ànsies polítiques d'uns pocs.

Així podríem continuar parlant durant hores.

En qualsevol cas, moltes gràcies a tots els que ens han donat suport, inclosos els nombrosos suports que hem tingut de persones afins a UCAP i PSOE que segueixen sense entendre la decisió dels seus partits i recelen de las vertaderes intencions dels seus líders.

El PP a l’oposició seguirà treballant amb il•lusió, força i seny per recuperar la qualitat de vida de tots i cadascun dels ciutadans i del nostre meravellós municipi i en tot moment fiscalitzarem al equip de govern per evitar irregularitats.

Moltes gràcies

No hay comentarios:

Publicar un comentario