jueves, 11 de agosto de 2011

Proposta de pacte de govern entre P.P.-UCAP per la legislatura del 2011-2015.



Amb aquest document, Unió per Capdepera, tornar a reprendre les converses, per tal, d’intentar arribar a un pacte de govern amb el Partit Popular. Des de les nostres files, volen agrair la generositat demostrada per part del Partit Popular per obrir les seves portes a un possible enteniment entre les dues formacions i reiteren el nostre interès, per tal, d’arribar a un acord satisfactori per ambdues parts.
La possibilitat d’un pacte de governabilitat entre el Partit Popular i Unió per Capdepera per aquesta legislatura (2011-2015) passa per prioritzar un interès comú, que no és un altre, que treballar per la gent i el municipi de Capdepera. És per això, que no podem entendre la possibilitat d’un pacte de govern per aquests pròxims quatre anys que no estigui basat amb l’equilibri.
Aquest equilibri, a més de comprendre les àrees de gestió, s`ha de demostrar amb el bon enteniment continu entre els membres que integraran aquest possible pacte. Això és el que fonamentaran el regidors d’UCap: la confiança, la motivació i l’empenta necessària per tal de tirar endavant, tots junts, per el que nosaltres desitja’m i volem per a Capdepera.
Amb aquestes intencions, Unió per Capdepera, te ha bé proposar al Partit Popular les següents consideracions:

1ª.- CLÀUSULA: Gestió.
A.- Les dues formacions politiques (P.P./Ucap) exposaran els punts més importants dels seus programes per tal de consensuar la manera de dur a terme, de forma conjunta, aquest punts. La idea és crear un sol programa que sigui el full de ruta que marqui les actuacions i projectes a desenvolupar durant la legislatura 2011-2015.
B.- Es crearà una comissió de seguiment, la qual serà l’òrgan de control màxim del pacte, la seva tasca, no serà una altra, que vetllar perquè les clàusules que se contenen en aquest document vagin a bon port i, si s’escau, aportar-ne de noves. Les seves decisions seran vinculants.
La reunió d’aquesta comissió serà mensual i estarà integrada per vuit membres: dos regidors del PP i 2 regidors d’UCAP, als que se sumaran dos components més de cada grup.
C.- Els regidors d’Ucap volen prendre part a la redacció del pressupost anual. Aportant propostes de retalls i de possibles nous ingressos.
D.- Els regidors d’Ucap no estaran sotmesos, condicionats, ni baix la disciplina, pla de feina o càrrecs (Batle/regidors) que pugui marca el P.P. La gestió de ambdues formacions és basarà amb la cooperació, confiança, ajuda mútua i sempre serà amb la finalitat de fe el millor per la gent del nostre municipi.
E.- Des d’Ucap proposa’m basar la gestió municipal amb la total priorització i la austeritat. Els retalls que pugin sorgir pensa’m que no han de afectar al Serveis Socials municipals, protecció civil, funcionariat i/o persones que depenen d’un sou.
F.- Tindrem que consensuar la manera de dur a terme la dotació de servis a les urbanitzacions existents que no disposin d’ells. N’és sabut que el P.P. és partidari de que l’Ajuntament aporti el 10% de la despesa i, Ucap també n’és sabut què, per motius de liquides del nostre Ajuntament, vol que el propietaris dels solars és facin càrrec del 100% de la despesa. Tindrem que arribar a un acord.
G.- Tindrem que parlar i acordar la millor solució per la ubicació i trasllat de l’Ajuntament. Ucap n’és partidari de traslladar urgentment l’Ajuntament, de forma provisional, a Ca’n Creu d’Inca.
H.- Tindrem que parlar i acordar de les passes a fer per tal que la piscina municipal es pugui obrir a final d’aquest estiu (setembre/octubre 2011).
I.- Des d’Ucap som partidaris de tancar, d’una vegada i per totes, qualsevol qüestió tècnica/administrativa del Centre Cap Vermell.
J.- Ens agradaria parlar de la possibilitat “real” d’ajuda econòmica per part de Govern Balear i Consell Insular. I si fos possible, inclòs, tancar amb aquestes institucions, un pla de subvencions i ajudes per tal de realitzar millores a les zones turístiques del nostre municipi.
K.- Ucap no recolzarà ni votarà a favor de qualsevol moció que presenti el Partit Popular amb tema de matèria lingüística. En aquests casos Ucap actuarà segons li dicti el seu propi criteri intern.

2.- CLÀUSULA: JUNTA DE GOVERN LOCAL
2011-2013 2013-2015
Juan Ferrer Flaquer. (Batle) Biel Torres. (Batle)
Regidor/a del P.P. Albert Llull Ginard.
Regidor/a del P.P. Joana Llull Capó.
Biel Torres Malpesa. Joan Ferrer Flaquer.
Albert Llull Ginard. Regidor/a del P.P.
Joana Llull Capó. Regidor/a del P.P.

3.- CLÀUSULA: TINENTS DE BATLE.
2011-2013 2013-2015
Juan Ferrer Flaquer (Batle) Biel Torres (Batle)
Biel Torres 1r.Tinent Batle. Juan Ferrer Flaquer 1r. Tinent Batle.
Regidor/a del P.P. 2n. Tinent Batle. Albert Llull 2n. Tinent Batle.
Albert Llull 3r. Tinent Batle. Regidor/a del P.P. 3r. Tinent Batle.
Regidor/a del P.P. 4t. Tinent Batle. Joana Llull 4t. Tinent Batle.
Joana Llull 5è. Tinent Batle. Regidor/a del P.P. 5è. Tinent Batle.


4.- CLÀUSULA: ÀREES DE GESTIÓ 2011-2015.
MEDI AMBIENT, AGENDA LOCAL 21. UCAP
ESPORTS I JOVENTUT. UCAP
TURISME, PATRONAT DES CASTELL , ARXIU I PATRIMONI UCAP
INTERIOR, SEGURETAT CIUTADANA, PROTECCIÓ CIVIL I MOBILITAT UCAP
GERÈNCIA EMPRESA PÚBLICA CAPDEPERA SEGLE XXI UCAP
SS.SS., GENT GRAN, HABITATGE, IMMIGRACIÓ I SANITAT P.P.
FESTES I FIRES P.P.
VIES I OBRES,PARTICIPACIÓ CIUTADANA, TEIXIT EMPRESARIAL I CEMENTIRI P.P.
CULTURA, EDUCACIÓ I TIC P.P.
URBANISME, ACTIVITATS. P.P.

5.- CLÀUSULA: PRESIDENCIES DE COMISSIONS INFORMATIVES.
MEDI AMBIENT I MOBILITAT. UCAP
INTERIOR, SEGURETAT CIUTADANA, PROTECCIÓ CIVIL. UCAP
TURISME, ESPORT I JOVENTUT. UCAP
CULTURA, EDUCACIÓ,ACTIVITATS, T.I.C., TEIXIT EMPRESARIAL P.P.
SS.SS., GENT GRAN, HABITATGE, IMMIGRACIÓ I SANITAT P.P.
URBANISME,VIES I OBRES, CEMENTIRI, FIRES I FESTES P.P.
HISENDA I PERSONAL. BATLIA

6.- CLÀUSULA: SESSIONS DE PLENARI
Es celebrarà una sessió ordinària de plenari cada mes.


7.- CLÀUSULA: 1r.TINENT BATLE.
S’habilitarà un espai concret per tal que el 1r.tinent batle pugui desenvolupar la seva tasca.

8.- CLÀUSULA: PRIORITATS I PROJECTES 2011-2015

XARXA D’ELECTRIFICACIÓ ESCOLETA ES FERRERET JUNY-JULIOL 2011
PRESSUPOSTOS 2011 JUNY-JULIOL 2011
PISCINA JUNY-OCTUBRE 2011
URBANITZACIONS PER COOPERACIÓ- PLECS JUNY-DESEMBRE 2011
TRASLLAT DE L’AJUNTAMENT A CAN CREU D’INCA SETEMBRE-DESEMBRE 2011
CAMP DE FUTBOL 7 – CASA MADONA ANTONIA. 2012


9.- CLÀUSULA: BATLIA
El període de batlia es dividirà de la següent manera:
Basat amb l’equilibri esmentat anteriorment Ucap proposa dos anys de batlia per cada formació. Ja que el Partit Popular a començat la legislatura crèiem que el més lògic seria el següent:
2011-2013: Don Juan Ferrer Flaquer del Partit Popular.
2013-2015: Biel Torres Malpesa d’Unió per Capdepera.
A. Les àrees d’Hisenda i Personal aniran lligades al càrrec de batle, les quals podran ser delegades a un dels regidors del grup que ostenti en aquell moment la batlia.
B. El Sr. Juan Ferrer Flaquer es compromet a presentar la seva dimissió del càrrec de batle dia 11 de juny de 2013.
C. Els regidors del Partit Popular es comprometen que en el plenari de presa de possessió del càrrec de batle del Sr. Gabriel Torres Malpesa , previst pel juny de 2013, votaran a favor del Sr. Gabriel Torres Malpesa.
D. En cas que en el període 2011-2015 hagués de ser substituït qui ostenti el càrrec de batle pel motiu que fos, aquesta substitució seria coberta per el cap de llista no dimissionari.

10.- CLÀUSULA: PUBLICITAT DEL DOCUMENT DE PACTE.
Aquest Document de Pacte P.P-UCAP en cas d’arribar a un acord, amb les seves modificacions i rectificacions es farà públic.

Prega’m al Partit Popular per favor, que per evitar possibles suspicàcies o mals entesos, que la resposta a n’aquest document de pacte ens sigui adreçada per escrit. El nostre correu electrònic és biel@tegsl.com Moltes de gracies.

No hay comentarios:

Publicar un comentario